Maag Darm Lever ziekten

Het specialisme Maag Darm Lever ziekten omvat de diagnostiek en behandeling van verschillende aandoeningen op het gebied van de slokdarm, maag, dunne- en dikke darm, alvleesklier, galblaas en lever.

Wat is een Maag-Darm-Lever-specialist?

De Maag-Darm-Lever-specialist heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van ziekten van de spijsverteringsorganen. De spijsvertering omvat organen als de slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, alvleesklier, lever, galwegen en het anusgebied.

Het werkterrein van de MDL-specialist loopt uiteen van aandoeningen als diarree en verstoppingen tot hepatitis en levercirrose; van slikklachten tot alvleesklierkanker; van overgewicht tot anorexia, maak ook chronische darmontstekingen als de ziekte van Crohn behoren tot het vakgebied van de MDL-arts.

Wat doet de MDL-arts?

De specialist luistert goed naar uw klachten en kan besluiten verder uitgebreid onderzoek te doen naar uw klachten. Als de arts afwijkingen vermoedt aan uw spijsverteringsorganen kan hij kiezen voor het doen van een endoscopie.

Lees meer over de eerste afspraak bij onze MDL arts.

Maag-Darm-Lever onderzoek

Soms wordt hierbij gebruik gemaakt van ‘endoscopische technieken’: daarmee bekijken we de binnenkant van het maag-darmstelsel. U kunt snel bij onze ervaren Maag-Darm-Lever specialist terecht voor verschillende kijkonderzoeken. Wij hebben geen wachttijden zodat u snel kunt worden behandeld of onderzocht.

Lees meer over Maag-Darm-Leveronderzoek.